Minu magamistuba näeb siis välja selline. Kahekordne voodi (see tuba on mõeldud kahele, aga me oleme ala-asustatud), kaks lauda riiulitega (milled ma eemaldasin), ja kaks sahtlitega kummutit. Seinakapp riputatavate riiete jaoks. Põrandalamp. Laes lampi pole.

Aken avaneb sisehoovi, vastas on teine samasugune maja, mida siis ilmselt võiks prerkonna ühiselamuks kutsuda. Põnev on see, et majas on arvutivõrgu võimalus (mina oma vana Maci sinna ühendada pole veel suutnud). Kui tudeng saab ligipääsu arvutiressurssidele, siis võib ta võrku minna (oma arvutiga), kus aga pistik on ja neid on iga raamatukogu laua juures ja igas ühikatoas ja klassis ja avalikes kohtades. Ma pole uurinud, kas siin on ka campuse-sisene raadiovõrk, sest murul ja ümbruses on palju kauneid paiku kus olla ja arvutada.

Ühika keldris on kena arvutipesa, kuhu kõik kaablid kokku jooksevad ja sealt läheb asi ilmselt katusel oleva raadiolingi saatjaga "keskjaama". Huvi pärast panin ka neist asjust siis pildi siia.

Telefon on igas korteris, ent tudeng saab vabalt helistada vaid ülikooli piires, telefoni neli viimast numbrit on nn "extension". Ma pole uurinud, kuidas on tavaliste linnakõnedega, üldiselt on mingi süsteem olemas, aga mul pole just eriti vaja olnud. Kaugekõne operaatoreid on siin ka paksult, aga pole olnud aega nendega tegemist teha, e-post praegu mind täiesti rahuldab.

Sellel pereühika boksil on veel nn elutuba, kus on end sisse seadnud läti sõber, köök ja vannituba. Köök on elutoasga ühendatud mõnusalt suure "akna" kaudu. See on siinsetes toaplaneeringutes kaunis tavaline. Köök on sagedamini eraldi nurga moodi moodustis elutoast kui eraldi kubrik. Neist asjust pildid allpool.

##

Vannitoa juures meeldib mulle isiklikult muidugi see, et seal ka vann on. Mulle torkas silma, et vanni eesriide palstmassi sees on sealoleva sildi kohaselt mingit kavalat ainet, mis ei lase seentel tekkida. Üsna tavaline on muidu, et selliste asjade peale tekib hallitus. Roostet on seal vannitoas küll märgata mõne asja peal, kuna see elamine pole kuigi uus, aga mitte kusagil hallitust.

Köögis on suur külmik, sellel ei ole jääkuubikumasinat, mis muidu peaaegu kõikides kodukülmikutes olemas on. Siis on veel 4-raualine pliit ja praeahi. Mikrolaineahju ei ole. Kahe auguga kraanikauss ja palju tühje kappe.

alland.parman@mail.ee