„Kui riigiasutuste arvutitest midagi kommenteeritakse, siis kas see on kuidagi moodi kusagilt initsieeritud? Mul ei ole mingeid uuringuid all, mille põhjal midagi kindlalt väita, kuid mu arvamus on see, et mingisuguse organiseerimisega pole sellisel juhul tegemist,“ rääkis Uudelepp Päevaleht Online’ile.

„Pigem on asi selles, et ametnikud on ka inimesed ning aeg ajalt neile mõni asi ei meeldi ning siis nad kirjutavad, mis nad sellest arvavad,“ jätkas ta.

„Sellega rakendavad oma põhiseaduse 45. paragrahvi esimeses lauses toodud õigust oma arvamust väljendada ning unustavad ära sama paragrahvi teise lause, mis ütleb, et seda õigust võib piirata teiste inimeste au ning hea nime kaitseks,“ ütles Uudelepp.

„Ma ei usu, et seal mingisugune organiseeritus on. Eesti erakonnad organiseerivad vastastikkuseid laimukampaaniaid teistmoodi natuke,“ lisas ta.

Uudelepa sõnul sõltub inimeste eetikast ning valulävest, et kui suurt probleemi internetis end ebasündsalt väljendavates ametnikes nähakse.

„Küsimus on selles, kas ametnik võib midagi sellist arvata või mitte. Kui ametnik tahab kellegi kohta mingeid kommentaare kirjutada, siis maksumaksjana mul oleks hea meel kui ta teeks seda oma vabast ajast oma koduarvutist,“ lisas ta.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et ärimees Neinar Seli nõuab kohtus hüvitist teda solvavate kommentaaride eest, mis olid kirjutatud Tallinna linnakantselei, kaitseministeeriumi haldusalasse kuuluva sõjamuuseumi ning Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse arvutivõrgust.

Autor: Erik Rand