Erakondade arvelt vabaneks 2,7 miljonit eurot. See on suur raha, millega saaks teha palju head. Mõned näited.

Kultuurikomisjoni liige Krista Aru teeb muretseb Eesti teaduse käekäigu pärast ja teeb ettepaneku lisada see summa teadus- ja arendustegevuse rahastamiseks.

Riigikaitsekomisjoni liige Ain Lutsepp teeb ettepaneku eraldada 500 000 eurot riigikaitseõpetuse õpetajate palkamiseks ning interaktiivse praktilise õppe läbiviimiseks rohkemates koolides. Kaks miljonit eurot läheks Kaitseliidule, et saaks osta kõigile lastele ja noortele vormiriietust, 200 000 euro ulatuses saaks Kaitseliit soetada meditsiinikotte.

Sotsiaalkomisjoni aseesimehe Monika Haukanõmme ettepanek on parandada selle raha eest taastusraviteenuse kättesaadavust Haigekassa eelarve kaudu. Päästeamet vajab lisaraha küttekollete hooldamiseks ja remondiks, et vähendada tuleõnnetuste arvu ja suurendada vähekindlustatud perede turvatunnet.

Külliki Kübarsepp teeb ettepaneku maksta 2,7 miljoni euro ulatuses põllumajandustoetusi, aga seejuures niimoodi, et toetust makstakse igale tootjale, kuid mitte rohkem kui 300 hektarile tootja kohta.

Artur Talviku ettepanek on 2,7 miljonit eurot eraldada Kodanikuühiskonna Sihtkapitalile vabaühenduste suutlikkuse suurendamiseks, arendada Eesti Külaliikumist Kodukant ning toetada jõuliselt vabatahtliku pääste- ja merepääste tegevust ning abipolitseinike tegevust.

Andres Ammas teeb ettepaneku 2,7 miljonit eurot jagada ümber sporditoetusteks nii olümpiakomiteele tippsportlaste toetuseks kui ka maakondlikele spordiühendustele. Samuti spordi propagandaks rahvusringhäälingu Rio olümpiamängude ja jalgpalli EM-i ülekannete näol.
Jüri Adamsi ettepanek on lisada see summa poliitikahariduse edendamiseks.

Fraktsiooni esimees Andres Herkel tegi ettepaneku lisada 2,7 miljonit eurot Vabariigi Valitsuse stabilisatsioonifondi, et suurendada riigireservi.

Pahatahtlik oponent võib ahhetada: kuidas nad saavad üht ja sama raha kaheksa korda jagada! Pole vaja muretseda: Vabaerakond on oma loomisest saadik osanud raha lugeda, sest meil pole kunagi olnud võimalustki priisata. Meie mõte on just näidata kui palju head saab selle 2,7 miljoniga teha. Me anname lugupeetud kolleegidele riigikogus valida, kas toetada selle raha eest kodanikuühiskonda, põllumajandust, teadust, sotsiaalvaldkonda või sporti. Juhul kui üks suund peaks saama Riigikogu enamuse toetuse, on fraktsiooni teised saadikud nõus oma ettepanekutest loobuma.