Teil oleks olnud võimalus olukorrast auga välja tulla ning nõuda Keskerakonna nimel eksitava reklaami kõrvaldamist - Te ei teinud seda!

Härra Savisaar, Eesti kodanikuna, kunagise aktiivse rahvarindelasena ja endise poliitikuna tunnustan Teie teeneid Eesti taasiseseisvumisel ja mõistan suure osa Eesti rahva armastust ja usaldust Teie vastu. Samas, kodaniku ja rahvarindelasena küsin Teilt: miks Te kõike seda teete? Miks oli Teil vaja omal ajal salaja lindistada, miks oli Teil vaja sukelduda kahtlastesse kinnisvaratehingutesse? Miks oli Teil vaja sellist, kõige pehmemalt väljendades kahemõttelist reklaamikampaaniat? Miks peate Te ikka ja jälle asetama oma võimeka erakonna olukorda, kus ükski teine erakond ei taha teha temaga koostööd?

Kaks korda on Teie erakonnas toimunud tõsisem pereheitmine. Mõlemal korral lahkusid Teie pikaajalised toetajad, erudeeritud ja võimekad poliitikud. Miks?

Tõenäoliselt oleks Keskerakond võitnud valimised niikuinii ja ma ei peaks praegu kirjutama seda piinlikku kirja, meeldigu mulle valimistulemus või mitte.

Minu kui üksikisiku mure ei pruugi minna ega peagi Teile korda minema, aga Te olete osutanud karuteene kogu Eesti ühiskonnale, tema õigus- ja õiglustundele, eetikale, seaduskuulekusele.

Te olete osutanud karuteene Eesti riigile: inimeste usk poliitikutesse ja riigiinstitutsioonidesse on saanud järjekordse tõsise tagasilöögi.

Miks Te seda tegite, härra Savisaar?

Ants Erm, Põhiseaduse Assamblee liige