Tallinn oleks mitte vedur vaid suisa Express, kui Reformierakond ei püüaks lakkamatult Tallinna hoogu seadustesse peidetud riugastega pidurdada. Pole kahtlustki, et iga reformierakonna koosolek algab juhi sissejuhatava küsimusega: „Mida oled Sina täna teinud, et Tallinnale kaikaid kodarasse loopida?

Reformierakond kui moonutatud tõe kuulutaja

Jääb mulje, et riiki üritatakse juhtida ajalehepealkirjade järgi. Rahvast üritatakse mõjutada tugevalt negatiivse alatooniga pealkirjadega, mis koguvad palju klikke, kuid sisaldavad moonutatud ja puudulikku informatsiooni. Tüüpilise manipulatsiooni võttega üritatakse Tallinna linna risti lüüa näiteks munitsipaalpanga loomisega, märkimata siinjuures ära, et Tallinn on vaid üks 154-st Ühistupanga asutajaliikmest. See on järjekordne näide sellest, et kui linn leiab võimalused ja vahendid, toetamaks rahva oma, eestimaise panga loomist, siis minister oma jõuetuses ja mittemidagitegemises alustab sildistamist. Pahameel Tallinna TV vastu on suur, kuid kas seda teatakse, et Tallinna Televisioon teeb oma saateid kolm korda odavamalt kui riigitelevisioon? Või et lisaks saastekvoodi eest ostetud trammidele, on Tallinn ostnud 149 täiesti uut ja lisaks järelturult 103 bussi.

Irvitatakse linna asutatud Linnapoe üle, mis on loodud vähekindlustatud Eesti vabariigi kodanike hüvanguks. Kas minister ise on käinud Linnapoes, millest ta nii asjatundlikult kõneleb? Või huvi tundnud, mis on poe keskmise ostu hind? See kõneleks nii mõndagi rahva tegelikust ostujõust.

Samuti võiksid reformierakondlased uurida Politseiameti käest, mida nad tegelikult MUPO tegevusest arvavad. Teatavasti teostab Mupo Tallinnas üle poole korra- ja järelvalvetöödest, et valitsus saaks aga Politseiametit ikka aktiivselt edasi reformida ja sealseid teenistujaid koondada.

Tublid majandusmehed- müüt või tegelikkus?

Reformierakond on loonud enda jaoks fooni, kus paljus inimesed usuvadki, et erakonnas on majanduse asjatundjad. Kas see ikka on nii? Juba kümneid aastaid planeeritakse ja ehitatakse Tallinn - Tartu maanteed; Eesti Energia on jõudnud oma tulemustega niikaugele, et paljudes Eesti osades pole veel korralikku, stabiilset elektriühendust. Tallinna Sadam on oskuslikult paljaks varastatud ning Eesti raudtee liipreid ei olegi veel senini üles leitud. Tublid majandusmehed, on ju hästi tehtud?

Kõige sagedasem sõna selle erakonna kõnepruugis on „ei" - me ei tee seda, ei tee teist, ei mängi maksudega. Igal aastal tõstetakse ainult aktsiise, käibemaksutõstmine kogu riigis tehti ära suisa paari päevaga. Kaua võib, küsime?

Julgeoleku varjus ehitatakse müüre Venemaa vahele, hoolimata sellest et ettevõtjate jaoks on see üks suurimaid võimalikke ekspordikanaleid. Samade kelludega läheb hoogsalt töö edasi müüri ehitamisel ka riigi ja ettevõtjate vahele, arusaamata tõsiasjast, et just 33% tööjõumaks on see, mis pärsib täna juba ettevõtluse arengut. Miks muidu kutsuvad välisinvestorid Eestit Euroopa Liidu tupikriigiks?

Mugavustsoonist välja

Üks suurimaid manipulatsioone on „reformi" erakonna enda nimi. Õnneks hakkab ka rahvas seda tasapisi märkama ning levima on hakanud erakonna varjunimi - Pidurduserakond.

Lugupeetud kodanikud, astuge reformierakonnaga mugavustsoonist välja.

Reformierakonna Exceli tabelite abil juhitav riik ei taga sellist edu, mis on üldse võrreldav Tallinnaga, sest Tallinna elanikkond aina kasvab. Tallinn on praegusele Toompeale pinnuks silmas ainuüksi seetõttu, sest suudab linnas täita neid riigivõimu ülesandeid, mis Toompea saamatuse tõttu on tegemata.

Eesmärgiks on saanud hoopis mäng linnaosade piiride ja linna tükeldamisega, et robustsete manipulatsioonidega võimule tõusta. Kuid mis edasi? Kas siis kihutatakse Tallinnaga nagu ülejäänud Eestiga tuhatnelja Euroopa viie rikkama riigi sekka? Võin Teile kinnitada, et siis pidurdatakse ka viimane hoog maha.