Oleme aastaid seisnud selle eest, et üksikisikute tulude maksustamisel senisest suuremat õiglust saavutada ja astmeline tulumaks on tee selleks. Madalamaks kui praegune maksumäär kellelgi eriti seda teha ei saa. Kusagil Euroopas pole nii madalat maksumäära üksikisiku tulule kui meil, v.a paar pisikest maksuparadiisi.

Peale maksumäära on siin hulk küsimusi, mis puudutavad näiteks omavalitsusi. Kui üksikisiku tulumaks on jätkuvalt omavalitsuse põhiline tuluallikas, siis praegune süsteem ainult süvendab ebavõrdsust. Seega, kui midagi muutma hakata, tuleb kindlasti peale inimeste vahelise ebaõigluse vähendamise mõelda ka omavalitsustele.

Eiki Nestor, Mõõdukad: Reformierakonna ja Keskerakonna püüd näidata eelseisvat valimisvõitlust kahe erakonna tulumaksupoliitika vaidlusena tõestab tänaste võimumeeste jõuetust ühiskonna hädade mõistmisel.

Sotsiaaluuringud kinnitavad, et rahva peamised mured on seotud tööhõive, tervishoiu, turvalisuse ja madala sündimusega.

Inimest huvitab teadmine, kas ja kui palju tema palk järgmisel aastal tõuseb, kas tal üleüldse tööd on. Kas aga palka maksustatakse kahe või kolme astmega, on teisejärguline.

Eesti vajab tulupoliitilist kokkulepet riigi, tööandjate ja ametiühingute vahel tulumaksuvaba miinimumi ja kõigi töötajate palgatõusuga seonduvas. Ainult see lisab kindlustunnet ja aitab ühiskonna arengule kaasa.

Tulupoliitilise kokkuleppe raames oleme valmis pooldama erinevaid maksumuudatusi. Õmmelgem ikka pintsakule nööp ette, mitte vastupidi.