Kui selline seadusesäte peaks siiski tekkima, siis peaks Tallinna linnavolikogust lahkuma ka kõik volikogu liikmed, kes töötavad Tallinna lasteaedades, Tallinna koolides, Tallinna kultuuriasutustes. Ei oleks volikogus ühtegi õpetajat, kasvatajat, koolidirektorit ega munitsipaalettevõtlust tundvat inimest. Oleks vaid "sada protsenti poliitikud". Võib-olla oleks selline linnavolikogu väga meelepärane "sada protsenti poliitikutele", aga hääled muudest eluvaldkondadest kaoks ja sumbuks. Volikokku poleks asja sotsiaaldemokraadist lasteaiakasvataja Annela Ojastel ega koolidirektor Hendrik Aguril, neid näiteid on veel. Kui veel rangemaks minna, siis peaks volikogust lahkuma ka EKRE saadik Argo Luude, kelle firma Keskkonnateenused OÜ osutab Tallinna linnale teenuseid.

Piirangud linnavolikogu liikme tööle on seaduseandja paika pannud. Neid piiranguid, mida Kaja Kallas nüüd soovitab ellu viia, pole ta Riigikogu liikmena kunagi varem soovitanud. Ja nüüd oleks kummaline poole mängu ajal reegleid muuta. Samuti võrdlus Riigikogu liikme ametiga on meelevaldne, sest seal Riigikogu defineeris selgelt, mis ametitega Riigikogu mandaat on ühildamatu.

Kallase ja Kristen Michali jutust saan ma aru, fraktsiooni juhil peab olema õigus otsustada mis tööd ma võin teha, millist aga mitte, samuti kas ma saan kuuluda volikokku või mitte. Mulle see tundub, et põhiseaduspärane ja liberaalne see kindlasti pole. Tuletan kahele õigusteadusliku haridusega inimesele meelde lihtsat põhimõtet: saadik on oma mandaadis vaba. Kui ta seda pole, on ta kummitempel.

Selline mõtteviis ei ole kuigi viljakas ja kindlasti pole see ka Tallinna elanike huvides. Minu mälu järgi pole mitte ükski Tallinna suurem poliitiline jõud defineerinud end Tallinna Linnatranspordi ASi vastasena ja seega ei mõista ma kogu konflikti otsingut. Ühistranspordi hea toimimine on kõikide valijate huvides, seal ei ole kohta poliitikaks! Üldiselt aga annan soovituse headele kaasparteilastele keskenduda rohkem sellele, mille poolt olla, mitte mille vastu. See oli ka sõnum, mille ma sain oma valijatelt.