Sestap tuleks karmistada loomakaitseseadust, leida raha hüljatud loomade steriliseerimiseks ja piirata loomapidamist linnades, eriti Tallinnas. See peaks olema lubatud vaid eriloa hankinuile, kelle lemmikloom on registreeritud.

Loa andmisel tuleks lähtuda sellest, et loomale oleks tagatud kõik tingimused normaalseks eluks. Lühike kett, katkise katusega külm kuut ja vilets toit on koerte väärkohtlemise viisina levinum kui arvatakse. Pragmaatikuist linnaametnikele tuleks veel kord rõhutada, et hulkuv loom on nakkuste levitaja.

Hala, et omavalitsustel ei jätku loomade olukorra parandamiseks raha, näitab vaid vastutavate töötajate ametisse sobimatust. Tõstab ju linnavalitsus alanud aastast rajusti näiteks maamaksu. Kui sellest rahast ei piisa, tuleks suuremates linnades (eriti Tallinnas) autodega kimajailt (v.a liikumispuudega inimeste transport) hakata nõudma autosõidupileti ostmist. Kuupilet võiks maksta 500 ja ühe päeva pilet 20 krooni.

Ühtlasi oleks see väike kompensatsioon kaaskodanike tervise kahjustamise, sõiduteede lõhkumise ja sõiduautodega ummistatud kõnniteede eest.

Eero Laidre, loomakaitse seltsi toetajaliige