Eesti ja Läti otsus isepäiselt vööndiaega jääda tähendab, et kogu meie elurütm muutub Lääne-Euroopa riikide suhtes kaks korda aastas. Euroopa Liidu riigid peavad just sujuvamate turusuhete, transpordi ja side huvides targemaks ühiselt ning ühel ajal suve- ja talveaega vahetada. Eestil tuleb nüüd nende riikidega ebaloogiline ajavahe sisse, mis põhjustab peavalu mitte ainult reisi- ja transpordikorraldajaile, vaid kõigile rahvusvahelistes oludes tegutsejatele.

Suveaja vastased väidavad, et kevadine kellakeeramine hakkab tervisele. Talve- ja suveaja vaheldumise mõju inimestele ei ole siiski tõsiselt uuritud, need väited põhinevad enesetundeküsitlustel.

Britid näiteks peªavad terviseohtlikuks hoopis talveaega, mis päeva varem pimedaks teeb. Talveaja süüks loetakse nimelt liiklusõnnetuste arvu järsku kasvu. Väidetavalt on just kella tagasikeeramise tõttu Suurbritannia teedel viimase 30 aastaga hukkunud 30 000 inimest. Aastaringse suveaja pooldajad on veendunud, et lisatund valget aega säästaks aastas kuni 400 liikleja elu ja vigastatute arv väheneks koguni paari tuhande võrra.