Uus Riigikogu liikme staatuse seaduse eelnõu näeb ette, et Riigikogu liikmele makstakse tööga seotud kulude hüvitamiseks iga kuu summa, mille suurus on 30% Riigikogu liikme ametipalgast.

Hüvitis on maksuvaba ja erinevalt praegu kehtivast korrast ei pea hüvitise saamiseks esitama kuludokumente. Investorite Liit ühineb Maksumaksjate Liidu arvamusega, et selline seadusesäte on vastuolus võrdse kohtlemise põhimõttega.

„Ka Investorite Liidu meelest on jätkuvalt tähtis võimalikult ühtlase ja võrdse maksustamise loomine ilma ühtede eelistamiseta. Soovides olla progressiivne ja demokraatlik riik, tuleks välistada George Orwelli Loomade farmi olukord, kus kõik ühiskonnaliikmed on võrdsed, aga mõned veelgi võrdsemad,” kommenteeris Investorite Liidu juhatuse esimees Jaanika Merilo.

Seoses uue seaduse eelnõuga koostas Eesti Maksumaksjate Liit pöördumise Riigikogu poole, milles tehakse ettepanek tagada kõikide maksumaksjate võrdne kohtlemine ning kas taastada dokumentide esitamise kohustus Riigikogu liikmetele või vabastada ka teised maksumaksjad kuludokumentide esitamise kohustusest.

Pöördumise aadress: http://www.maksumaksjad.ee/modules/news/article.php?storyid=727

Allkirju saab anda ka EML kontoris aadressil Tallinn, Ahtri 6a (Admirali maja) B sissekäik 7. korrus.

Eesti Maksumaksjate Liit (EML) alustas neljapäeva hommikul allkirjade kogumist ettepanekule tagada kõikide maksumaksjate võrdne kohtlemine ning kas taastada kuluhüvitise saamiseks dokumentide esitamise kohustus Riigikogu liikmetele või vabastada ka teised maksumaksjad kuludokumentide esitamise kohustusest. Õhtuks oli koos üle 5000 allkirja.