Mõlemad tülitsevad pooled on esitanud eri kohtutele taotluse Põllumeeste Kogu kandmiseks mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse. Tallinna ega Tartu linnakohus ei saa registrisse kanda erakonda, mille nimele pretendeerib veel teine mittetulundusühing ning mille liikmeskond on tõenäoliselt suuresti kattuv.

Kohtutelt nõuab aega erakonnaseaduses ja mittetulundusühingute seaduses näpuga järge ajades otsustamine, kumb pool seadust rikkus. Ja võib juba ette kindel olla, et kaotajaks osutunud Põllumeeste Kogu kaebab otsuse edasi ringkonnakohtusse. Piisab aga vaid pilgust kalendrisse, et aduda – kohtus õigust nõudes ei jõua vaidlus kaubamärgi pärast enne valimisi lõpule ning Põllumeeste Kogu ei saa valimistel osaleda. Nii võib tõenäoliselt kõige populaarsem protestipoliitik Aleksander Einseln valimistel pealtvaatajaks jääda.

Seni on Einseln kõiki oma vastaseid alates president Lennart Merist süüdistanud korruptsioonis või rahvuslike huvide reetmises. Ent Eldur Parderit ning neid vanaldasi maainimesi, kes laupäeval Tartus kogunesid, ei saa isegi Einseln oma lemmikrelvaga rünnata.