Tegemist on täiesti adekvaatse ja proportsionaalse vastusega Sergei Skripali ja tema tütre tapmiskatsele keemiarelva abil. Salisburys aset leidnud kuritööle ei saa reageerida sõrme viibutamisega, kui on soovi tulevikus vältida taolisi rünnakuid.

Eesti otsus Venemaa kaitseatašee riigist välja saata on väga jõuline samm, sest karmim otsus saaks olla ainult suursaadiku soovimatuks isikuks kuulutamine, mis praegustes oludes mõistagi ei tule kõne alla. Endise GRU polkovniku Skripali tapmiskatse taga võib olla tema kunagine tööandja, kes teatavasti kureerib ka Venemaa kaitseatašeed üle maailma.

Välisminister Sven Mikser teatas täna pressikonverentsil, et Eesti saadab riigist välja Vene kaitseatašee, keda süüdistatakse diplomaadile lubamatus käitumises.

Vene diplomaadi väljasaatmine toimub seoses endise topeltagendi Sergei Skripalimürgitamisega Ühendkuningriigis Salisbury linnas. Suurbritannia on seoses mürgitamisega saatnud riigist välja 23 Vene diplomaati, London palus toetust ka oma liitlastelt. Venemaa eitab Skripali mürgitamist.