Seda ellusuhtumist kinnitab ka tema kunagine kolleeg Eva Klink. “Lia mõjub teravmeelselt. Temaga koos olles tekib tunne, et elus pole midagi ülesaamatult rasket. On vaja ainult tahta ja tegutseda ja kõik saab korda,” räägib Eva Klink, kes aastail 1952-1960 koos Lia Laatsiga omaaegses ENSV Filharmoonia estraadi-osakonnas tegutses.

Endine kolleeg iseloomustab tänast juubilari kui lihtsat ja otsekohest inimest. “Ta ei talu peenutsemist ja silmakirjalikkust. Temaga koos reisides (Filharmoonia estraadikavasid esitades) ja küllaltki palju ühes hotellitoas elades ei tekkinud iialgi norutunnet. Ta oli alati valmis lõbusateks tempudeks,” meenutab Eva Klink.

Ta lisab, et see nooruslikkus ja sära on Lias siiani säilinud. “Ta on võluv ja kaasakiskuv. Teda nähes või temaga telefoni teel vesteldes läheb meel alati rõõmsamaks.”

Kokkuvõttev lühiiseloomustus endise kolleegi kohta kõlab nii: andekas ja intelligentne. Teravmeelne. Oskab elus teha õigeid valikuid. Ei halise kunagi. Kirub mõnikord, kui situatsioon on täbaravõitu, aga leiab ka äpardustes üles koomilise poole.

Näitleja enda sõnul pole ta kunagi kahetsenud, et eelistas karjäärile perekonda ja sünnitas kolm last. “Mis ma nüüd vanas eas oleksin ilma lasteta teinud?”

Perekonna eelistamist kinnitab ka tema vanim poeg muusik Jaak Vaha. “Minule on Lia Laats olnud alati ema nagu igale lapsele. See, et ta oli näitleja, polnud tähtis,” ütleb Jaak. Muidugi sai tänu ema ametile suhelda teistsuguste inimestega kui teised lapsed, aga Jaak järjestab oma ema rollid elus nii: ema, naine, näitleja.