Mida on Eestile toonud need viimased kaks valitsustsüklit, mil Reform, IRL ja sotsid on kolmekesi valitsenud: hah me saime euro, aga samas on Eesti tööealistest inimestest tühjaks jooksmas. Me oleme kaotanud kümneid tuhandeid kodanikke, seda nii väljarände kui negatiivse iibe tõttu.

Selle asemel et toetada neid, kes on jäänud truuks Eestile, püüab valitsus teha kõik endast oleneva, et neilt väheselt võtta veel seitse nahka enne kui ka nemad lahkuvad. Võtame kas või näitena mõne aasta eest üle öö tehtud käibemaksu tõusu, möödunud aasta lõpus ja selle aasta alguses ettevõtjatele lisatud lisakohustused kulude deklareerimisel ning menetluses oleva kergkütteõlide aktsiisi muudatuse, mille alusel tahetakse juba ostetud kütuse pealt veelkord raha korjata.

Samamoodi kindlalt edasi jätkates on oht, et viie rikkama riigi asemel jäämegi jõukuselt Euroopa viimaste sekka.

Lugedes Reformi, IRLi ja sotside valimislubadusi saame jälle teada, kuidas me kõik õnnelikuks saame. Samas on ajalugu näidanud, et kõik need lubadused lähevad pärast valimisi meelest. Nad on nii pikalt juba Eestit valitsenud, et kõik need ilusad asjad oleks saanud juba ammu ära teha.

Miks ei ole nad siiani oma lubadusi täitnud ja iga kord neid aina uuesti annavad?

Reform ja IRL räägivad, et turvalisus on neile väga oluline — samal ajal kui lasid Eesti piiril võssa kasvada, likvideerisid piirivalve ning on oma kärbetega vähendanud politsei ja päästeameti võimekust selliselt, et nad ei suuda enam väljaspool keskuseid mõistliku ajaga väljakutsetele reageerida.

Isegi IRLi auesimees Mart Laar on öelnud Äripäeva vahendusel, et Eesti vajab järske muudatusi, sisuliselt kogu riigisüsteemi restarti. Kahe sõnaga kokkuvõttes on sõnum ju lihtne - Teeme Teisiti!

Savisaarega hirmutamine või Keskerakonna maha tegemine ei aita kuidagi parandada vaesuses elavate laste olukorda, pidurdada väljarännet ega vähendada majanduslikku ja piirkondlikku ebavõrdsust meie ühiskonnas.
Tallinnas on asjad teisiti ja ma loodan väga, et Keskerakonnal ja ka uutel tulijatel läheb märtsi valimistel hästi ning meil avaneb võimalus ka riigis midagi teisiti teha. Midagi sellist, mis muudab Eestis inimeste elu elamisväärsemaks ja et me tõesti saame uhkustundega öelda, et elame inimväärses Eestis, kus hoolitakse nii kodanikest kui ka ettevõtjatest.