Muidugi bussid jäid vahele, mingeid graafikuid ei olnud, olid pungil täis ja nii edasi. Eesti on selline tore maa, kus turistide ja teiste tasuta randa sõidutamiseks raha on, aga muuks mitte. Ma üldisest bussiühenduse teenusest maakondades ei hakka üleüldse pikemalt heietama...

Kuulsin ka kommentaari "oi kui tore, nagu Nõukogude Liidu ajal." Tõesti, paistab, et õigel parteil ongi kavas taas ülesse ehitada just seda Nõukogude Eestit. Sellega harjutamine läheb meile kõigile aga lõpuks väga-väga kalliks maksma. Pange seda tähele. Mõnes piirkonnas lööb selline mentaliteet eriti valusa kontrastiga vastu, sest mis seal salata, ega paljud polegi veel sellest ajalooperioodist välja kasvanud.

Hiljuti nõudis ka toreda suvefestivali korraldaja, et Narvas peaksid muusikafestivalid olema ikka inimestele tasuta ja muidu ei hoolivat Eesti riik (loe Eesti rahvas) üldse neist inimestest. Kurat, ma ütlen. Ei ole Ida-Virumaa elanik mingi puudega inimene, kes ei suuda tööd teha, enda kogukonna eest hoolt kanda ja peab saama teiste arvelt tasuta pidutseda ja randa sõita. Tasuta asju ei ole teatavasti olemas, sest hea töö väärib head palka, ja seda tuleb taas ja taas õppida ning harjutada. Ma tõesti arvan, et suhteliselt ikkagi vaene Eesti rahvas ei peaks panustama sellesse, et mis iganes maakonna või ka näiteks Narva inimesed saaksid tasuta randa pidutsema sõita.

Loodan, et selline pornograafia ruttu lõppeb ja taolised ihad meie teadvusest kiirelt kaovad. Veel loodan, et lõpeb olukord, kus on bussiliinid, mis peavad end ise majandama ja raha küsima, ja samal ajal on teised liinid, mis ei kannata kriitikat, aga on meie kõigi poolt ühiselt kinni makstud. Enda heaolu eest peavad inimesed harjuma ikkagi ise vastutama ja ka maksma. Kõikjal Eestis. Ja kas kulutada vähest rannasõidu või tööl käimise jaoks, on samuti prioriteetide küsimus. Nõus?