Keskerakond umbusaldust ei toeta, aga Ivanova, Oudekki, Lenk ja Tuus toetavad. SDE-st samuti vähemalt 3 saadikut lubanud toetada ja eks opositsioon ise kah.

Samas - mis seal salata, üsna uppis on see valitsus juba mõnda aega ja suurest sõbralikust perest nüüd küll enam rääkida ei tasu. Ekraanidel võib veel naeratada, aga tüdimus vastastikkustest lollustest on massiivne.

Ossinovski jaur alkoholi ja aktsiisidega ja piirikaubandusega, Reinsalu jaur kooseluseaduse ja muude uskumatute tobedustega, Simsoni loll raiumine tasuta transpordist jne, Palo soolod ja lisaks veel pensionäride maksustamine.

Lõplikku põhjust ei mäleta peatselt keegi, aga peaministri elu tehakse kahtlemata väga-väga keeruliseks. Eks eelolev nädal näitab, kel tuleb sõnu süüa ja mis edasi hakkab juhtuma.

PS. muidugi on võimalik ka IRL ja EKRE ühinemine selles küsimuses, aga eks seegi pingesta olukorda ja lõppeb ikka teadagi kuidas.

Täna selgus, et IRLi liikmest justiitsminister Urmas Reinsalu tool kõigub, sest mitmed koalitsioonisaadikud lubavad ühineda opositsiooni plaanitava temavastase umbusaldusavaldusega.