Põlvkonnad vahetuvad ja üha vähem inimesi teab, et Ivo Uukkivi on ikka seesama tegelane, kes laulis populaarses punkrock ansamblis Velikije Luki. Tollal kandis ta lavanime Munk. Enne Velikije Lukit raius ta rocki ansamblis Kopli Otell.

Nüüd sööb endine punkrokkar näitlejaleiba ja teeb seda püüdlikult. Ivo Uukkivil on tundliku ja hea orgaanikaga näitleja maine. Hea tegija. Möödunud suvehooaja vaieldamatus tipus, Keila-Joa "Aristokraatides" mängis ta suurepärase rolli, kehastades kohalikku iiri maameest Willie Diverit, kes heal meelel aitab allakäinud suguvõsa õdesid-vendi. Ivo Uukkivi puhul ei teki hetkekski kahtlust, et soe heatahtlikkus võiks olla inimloomusele võõras tunne. Ta sobib mängima pehmeid ja lihtsa loomuga inimesi. Samas ei lase ta oma tegelastel lihtsameelseks minna.

Kunagi harjutati Draamateatris ebaõnnestunult "Hamletit", nimiosas külaline väljastpoolt. Ivo Uukkivi oleks olnud sel ajal õige mees Hamleti rolli. Temas on pehmust, mõistmist ja samal ajal ka mässumeelt. "Hamlet" seostub milleski rockmuusikaga ja see on Uukkivile tuttav ala. Nüüd on Hamleti iga jäänud seljataha ja näitlejal ei jää muud üle, kui kanda mängimata Hamletit endas edasi. Nagu ka rocklaulja mina, mis jääb vist inimeses elu lõpuni hingesügavusse alles.

Andres Laasik