-Kas mänguautomaadid peaksid sarnaselt reisilaevadele ka maismaal näiteks kauplustesse ja baaridesse jõudma?

Isiklikult ma seda ei toeta, kuid erakonnas pole seda veel laiemalt arutatud. Pigem olgu hasartmängude levik väga piiratud ja seda tuleks veelgi piirata.

-Mis on põhiline risk, mida mänguautomaatide turu liberaliseerimine kaasa tuua võiks?

Eestis on mängusõltlasi niigi palju. Iga inimese elu on väärtuslik ja ei saa riskida, et ta muutub mängusõltlaseks. Mida vähem selliseid ahvatlusi on, seda parem.

-Kui oleks rohkem mänguautomaate, siis saaks ka rohkem maksuraha koguda ning seda omakorda hasartmängumaksu nõukogu kaudu laiali jagada. Kas see ei kaalu üles potentsiaalset sõltuvusriski?

See ei ole koht, kus saaks rääkida, et hasartmängumaksu tuleb nii palju ja see on positiivne. Siia on konflikt niikuinii sisse programmeeritud. See pole koht, kus öelda, et hasartmängumaksu on laekunud nüüd rohkem, kuna automaate rohkem on. See tuleb ju inimeste rahakotist ja neil kaasnevad sellega probleemid.

Mul on paar tuttava tuttavat, kes on selle haiguse küüsis. Teades kui raske neil igast automaadist on mööda minna, siis ma arvan, et hasartmängude korraldamise liberaliseerimine ei oleks hea mõte.

Kui mängurid mängida tahavad, siis ostku Eesti Loto tooteid. Ei pea iga nurga peale mänguautomaate panema, neid on niigi palju.