Mina usun, et võidupüha ja jaanipäev on rõõmsad pühad. Usun, et kesksuve saab tähistada nii, et kõik jäävad terveks. Raadio Kuku usub sedasama, kuid mitte vaikselt, vaid häälekalt. Ja nii juba 15. aastat järjest. Kui algusaastatel oli selgeks grupijuhiks registreerujaid vaid sadakond, siis tänaseks on hea algatus enam kui kümnekordistunud ning igal aastal ütleb vähemalt paartuhat inimest avalikult välja, et hoolivad oma sõpradest. Mõtteviisist nakatanud inimesi on aga kindlasti rohkem.

Järjekindlalt on üks erakapitalil põhinev raadiojaam vedanud projekti, mis seisab inimeste heal tahtel ja soovil midagi oma lähedaste ja kogukonna jaoks paremaks muuta. See ei piirdu ainult liiklusega, kuigi kindlasti on joobes sõidukijuhtimine üks kriitilisemaid jaanituledel käimisega seotud muredest. On ju peaaegu igast aastast võtta kurb näide, kus alkoholi tarvitanud hulljulge juhi autos hukkub terve sõpruskond. Just neid õnnetusi aitab ära hoida kellegi kaine olemasolu. Lisaks hoiab selge grupijuht seltskonda ka konfliktidesse sattumast, märkab suurema tõenäosusega pingile unustatud võtmeid ja rahakotti ning hoiab silmad lahti ka teiste inimeste suhtes, kes ehk liiga kõrgetel tuuridel pidutsevad.

Jaanipäeval ära hoitud õnnetused ja mured on selle vabatahtliku turvalisusliikumise üks ja väga käegakatsutav tulemus. Laiem mõju avaldub aga ülejäänud aasta jooksul, kuna osades inimestes juba kinnistunud mõtteviis levib ka teistele ning jääb kestma aastaringi. Samas annab Kuku ettevõtmine soovijatele kindlust, et ollakse osa millestki suuremast. Teame ju, kuidas tavaline kodukandi koristamine saab suurtalgute käigus täiesti uue maigu.  Liiklusohutuse valdkonnas on selliseid täiesti omalagatuslikke ettevõtmisi suhteliselt vähe. Neid, mis on, või mis veel kellegi peas, on aga politsei koos partnerorganisatsioonidega alati valmis nõu ja võimalusel ka jõuga toetama ning tunnustab iga panust liiklusohutusse. Just koostöös loome turvalisust. 

Prantsuse filosoofi tuntud käibefraasi parafraseerides võiks küüniliselt õlgu kehitades öelda: iga rahvas on oma liikluspildi ära teeninud. Nii oleks hoolimatus liikluses justkui paratamatu, kui see on kurb, kuid igapäevane nähtus kinos, tänaval ja poesabas. Hoolimatus pole õigustatud kuskil, aga liikluses on sellega kaasnevad riskid eriti karmid. Seetõttu tunnustan iga liiklejat, kes enda käitumisega teistele head eeskuju annab ning ka neid, kes suhtumise muutmist omakasupüüdmatult eest veavad.  Ma ei pea ütlema, et Selge grupijuhi kampaania on õige asja eest väljas. Seda ütlevad  need tuhanded inimesed, kes sõltumata vanusest, soost, elukohast või rahvusest on aastate jooksul kampaaniaga liitunud või niisama otsustanud oma sõpruskonna tugi olla. Kui ettevõtmise tõttu on olemata jäänud kasvõi üks liiklussurm, murdunud ninaluu või valus kukkumine, on ettevõtmine juba edukas. Reedel raadiole üle antud politsei poolne tänukiri on selle võidu kõrval peenraha.