Võimalikku sotside, liberaalide ja roheliste kokkulepet kujutatakse Ampeli ehk siis valgusfoorina, kristlike demokraatide, liberaalide ja roheliste võimalikku liitu aga Jamaikana, ehk siis vastavalt musta, kollast ja rohelist värvi kandva riigilipuna.

Sarnaseid värvikombinatsioone on üritatud kujutada ka Soome valitsusliitude juures: punamuld kui sotside ja Keskpartei liit, sinipunane kui Kokoomuse ja sotside liit ja siniroheline kui Kokoomuse ja Keskpartei liit. Ja tuleb välja, et värvitoon, mida mõni partei omaks võtab, võib omandada lausa ajaloolise tähenduse.

Kuid Eesti poliitikas sama mudeli rakendamine komistab karidele. Rohelise värvi on omaks võtnud nii Keskerakond kui ka loomulikult rohelised.

Sinise värviga esitleb ennast IRL. Punane roos kui sotsiaaldemokraatide sümbol annab SDE-le neile loomuliku värvi. Reformierakond esineb kollasel taustal sinise oravana, samuti esitleb ennast kollasel ja sinisel taustal Rahvaliit. Loeme siis Reformierakonna kollaseks, nagu nende mõttekaaslasedki Saksamaal, Rahvaliidu aga siniseks.

Kui nüüd praeguse valitsusliidu värvikoalitsiooni võrrelda riigilippudega, valitseb meil hetkel kas Rootsi või Ukraina-nimeline valitsusliit. Ukraina lipul on sinine ja kollane ka võrdselt esindatud, seega pigem istub Ansip Ukraina-liidu eesotsas. Kuid kui arvestada Reformierakonna ja IRL-i juurde valitsuse vaikne toetaja rohelised, saame Brasiilia – helerohe-kolla-sinise.

Enne sotside lahkumist valitsusest istus Stenbocki majas aga hoopis sini-kolla-punane liit ehk Rumeenia, Tšaad või kui arvestada reformierakondlaste juhtrolli, pigem Colombia.

Ansipi esimene valitsus, kus istusid Keskerakond, Reformierakond ja Rahvaliit oleks seegi rohe-kolla-sinine koalitsioon, seega justkui Gabon.

Res Publica embleemi põhivärv oli samuti sinine, kuigi partei liiga üürike eksistents ei võimaldanud äratuntavat tunnuvärvi tekkidagi. Juhan Partsi valitsus oli seega pigem sini-kolla-sinine – Rootsi lipu värvi. Sama värvi oleks olnud ka koalitsioon IRL-Reformierakond-Rahvaliit.

Keskerakonna ja Reformierakonna liitu (Siim Kallase ajal) on paraku võimalik tähistada Mauritaania lipuga, kus kollane poolkuu kipub rohelise tausta keskele ära kaduma.

Üks levinumaid värviühendeid riigilippudel on kollane, roheline ja punane: sealhulgas ka meie lähikondlase Leedu lipul. Kuid Reformierakonna-Keskerakonna-sotside valitsusliitu Eestis veel nähtud ei ole.

Kui kunagi peaks teostuma selline ime, et valitsuses on korraga nii sinine, roheline, kollane kui ka punane partei, on näide kohe käepärast võtta – Mauritiuse lipp.

Aga see-eest on Keskerakonna ainuvõimu Tallinnas võimalik näidata vaid rohelise värviga, seega puhas Liibüa, mis Liibüa.