Nüüd siis leiti teema, millega argipäeva muresid eestlase ajust kaugemal hoida. Kujutagem, kui suurt ohtu varjavad endas kolm burkaga naist Eesti linnade tänavail. Kui valitsuse mesimagusat juttu, et tuleb vaid sadakond pagulast, tõena võtta, siis üle mõne üksiku burka me nende seast ei leia. Aga kisa kostab taevani! Ilmuvad arvamusartiklid, uuritakse ajalugu, võrreldakse mosleminaisi juba Ukraina roheliste mehikestega. Et burka all peab kindlasti 5,56 millimeetrine galil-automaat olema.

Aga ma küsin, miks eesti naiste karvaseid muhve pole ära keelatud? Seal sees saab ju edukalt püstolit hoida! Miks me õigeusu nunnasid ja munkasid, kes ka pikas mustas rüüs käivad, tänavaile lubame? Kui mõnus neil granaate peita! Keelame siis ka meil endil kange külmaga salli näo ette sidumise. Me pole ju ka kohalikke looritatud naisi tänaval kinni võtnud. Eesti islamikogukonna peaimaam Ildar Muhamedšin kutsus eestlasi mõistusele ja astus vastu IRL-i juhi Tsahkna superideele nägu katvad riided keelata. See rikuks inimõigusi ja piiraks usuvabadust. Ta lootis, et kaine mõistus pääseb eestlaste seas esile.

Mina loodan seda ka. Pigem arutlegem, kes on süüdi selle suure põgenike ja pagulaste laviini sündimises, mille alla Euroopa ägab. Kas ei olnud mitte Eesti valitsus, kes ülistas Araabia kevadet, kui tehti riigipööre Egiptuses, kukutati Gadaffi ja USA juhtimisel alustati kodusõda Hafez al Hassadi valituse vastu? Kas pole mitte me ise süüdi põgenike miljonimassi sündimisel ja burkade peatsel saabumisel Eestisse. Ehk peaksime hoopis probleemi tekitajailt vastust küsima?

Olen täiesti nõus prantslastega, et nad burka küsimuse üles tõstsid. Kui kaetud näoga naisi on sadu tuhandeid, siis kerkib ka julgeoleku probleem. Meie peame uskuma siseminister Hanno Pevkuri sõnu, et mosleme tuleb vaid piiratud koguses.

Margus Tsahkna hala paneb aga lausa muigama. Algaja sotsiaalkaitseminister võiks võtta jalge alla tee mõnda hooldekodusse, kus õigust väärikale vananemisele vaid unes võib näha. Või osta kaasa midagi maitsavat ja söödavat ning minna külla mõnele Lõuna-Eesti paljulapselisele perekonnale, kelle isa Norras tööd vihub teha.

Mingu Tsahkna ja rääkigu rahvaga ning uurigu saladust, kuidas 300 eurose pensioniga vanainimene endale süüa jõuab osta, suudab korteri kinni maksta ning ravimeid ja mähkmeid muretseda. Tegelgu Taavi Rõivase kirjutatud vildaka töövõime seadusega, mis sandid räästa alt vihma kätte lükkab. Aga veel parem, kui minister puhkust võtaks!