Soonvald eksib ka siis, kui ta väidab, et Savisaare viimane kongressi-eelne pingutus on koduerakonnale halba teha. Savisaar on liiga suur selleks, et omaenda lapsele ehk siis Keskerakonnale halba teha. Jah niimoodi käituvad tihti poliitilised limukad, kui kasutada Peeter Ernitsa kõnepruuki. Nad ei suuda üle elada omaenda kaotust ja kukuvad siis endisi võitluskaaslasi kritiseerima. Ka Mailis Reps, kui tal presidendiks saada ei õnnestunud, hakkas ju kaotuses süüdistama kõigepealt koduerakondlasi, et nad hääletussedelid täitmata jätsid. Nagu tagantjärgi kuulsime, tulid valged sedelid ikka Reformierakonna Rosimannuse seltskonnast, mitte Keskerakonna ridadest.

Soonvald küsib, et kus on Tuus-Lauli ja Lengi valimisprogramm, harta, teesid, põhimõtted? Meie teesid ja harta on endised: säilitada tugev keskpartei, kelle eesmärgiks on ehitada üles selline Eesti, kus kõigil oleks hea elada! Me ei taha selle erakonna lõhkumist, mis Paide kongressil alguse saab. Ma ei soovi, et Keskerakonnast saaks Reformierakond nr. 2, milline suund SRR tiival, Simson, Reps, Ratas, paistab olevat.

Me ei mõista, milleks on tarvis vahetada esimees erakonnal, mis on aastaid olnud kõige populaarsem (25-30%), võitnud enamiku valimisi, hoidnud Tallinnas pikemat aega ainuvõimu? Me ei mõista, miks on vaja vahetada välja partei esimees, kes ka kogu Euroopa mastaabis on oma rahva seas üks kõige populaarsemaid poliitikuid. Ligi 40 000 häält kohalikel valimistel, kui arvestada seda suhtarvuna Tallinna valijaskonda, on vist üks kõrgemaid ka kogu maailmas. Eesti rekord igal juhul! Enamik riike vaid unistaks endale sellise priimuse leidmisest. Miks on seda poliitikut vaja Eestis troonilt tõugata? Ei mõista!

Selliste mõtetega läheme mina ja minu õde Marika vastu erakorralisele kongressile. Me läheme sinna kandideerima mitte Savisaare mahitusel, vaid Savisaart kaitsma ja toetama. Mõistame, et teha seda pole kerge,
Sest kongressi delegaadid on surutud nimekirjadesse nii, et valdav enamik neist oleks Savisaare vastu. Mina näiteks, kes ma olen neljal korral kandideerinud riigikokku Põlvamaal ja toonud erakonnale seal tuhandeid hääli, Põlvamaa piirkonna juhatuse arvates delegaadiks üleüldse ei sobigi. Sest olen Savisaare mees! Nii mulle öeldi ja delegaadiks ei pandud. Ka asendusliikmeks ega külaliste hulka mind ei arvatud. Püüan siiski kuidagi kongressi saali sisse pääseda ja seal ikka erakonna kaaslastega kokku saada.