Muidugi oleks võinud rahulikult olla Ratase valitsuses ka Savisaar. Oma õpetaja võinuks ju riigi juhtimise juurde võtta. Kui minister Kaia Iva kohta tuli peaministril meelde vaid Türi ja Tarmo Tamme puhul kaks suurt koera ministri kodus, siis jääb mulje, et valitsuse liikmete intellektuaalne sisu peaministri silmis on üsna tagasihoidlik. Samas Savisaar oleks valitsuses olnud ikka isiksus.

Intervjuu oli segavalt hüplik. Ei saanudki aru, kas peaminister tahtis rääkida terrorismist ja saatejuhid teda rahuliku Euroopa riigi kiitmises segasid, või oli vastupidi. Hetkeks sai nalja, kuid siis vajus intervjuu jälle tavalise peaministri tunni tasemele Vikerraadios, kus kunagi midagi huvitavat ei kuule.

Jäigi arusaamatuks, kas saatejuhid tahtsid teha lõbusa, naljaka ja valitsusjuhti aasiva intervjuu või taheti rääkida peaministri kavatsustest uuel aastal. Lõpp vajus täitsa ära. Ratas võttis juhtimise ja teemade valiku enda kätte. Lõpuks tundis Ratas ennast väga hästi ja hakkas hindama juba Sepa ja Avandi tööd.

Peaminister sai enda aadressile hulga plusspunkte. Ta ju seisis kasvava rahva arvuga riigi eest ja Eesti märk on suur õnnelik pere. Ainuke, mis saatest meelde jääb, on Valentina Terešškova limonaad Jüri pioneerilaagris. Paras saade kordamiseks enne järgmisi riigikogu valimisi.

Selle saate juht oli peaminister Jüri Ratas.