Idee ööpäevaringselt lehvivast lipust Pika Hermanni tornis oli arutusel siis kui 2004-2005 tehti Eesti lipu seadust, kuid tol ajal jäi asi sinnapaika.

Küsimuse uue esiletõusu põhjustas Eesti Meestelauluseltsi ettepanek lipu langetamisel hakata mängima Gustav Ernesaksa teost „Mu isamaa on minu arm“.

Jätkuvalt lipu heiskamist ja langetamist pooldavad inimesed argumenteerivad oma arvamust sellega, et kõik, mis on seotud riikliku sümboolikaga, seda ei tohiks puutuda ning traditsioonid peaksid säilima. Muutused tuleb ette võtta vaid äärmisel vajadusel.

Samuti kardetakse seda, et kui ühte asja muudetakse, siis asutakse ka muid asju muutma, mis on meie riikliku sümboolikaga seotud.

Samuti on olemas kaks polaarset seisukohta. Üks osa inimesi tahaks Ernesaksa 100. juubeliks lipulangetamise signatuuri muuta. Teine osa inimesi on aga kindel, et seda ei tohiks teha, sest siis võidakse hakata ka ülejäänut riigi sümboolikat muutma.

Sealt tekkiski mõte arutada võimalust, et lipp lehviks ööpäevaringselt Pika Hermanni tornis. Lipule võib ka muud moodi, teistsuguste tseremooniatega lipule austust avaldada.

Koalitsioonipartneritele ei tohiks tulla plaan lipp ööseks lehvima jätta välguna selgest taevast. Oleme seda teemat juba natuke arutanud ka ning ma loodan, et nad tulevad selle ideega kaasa.