Mulle meeldis väga Maria Koeltre kiri “Metsafirma üleskutse ehmatas” (EPL 25.11), sest tunnen ise samamoodi muret Eesti metsa tuleviku pärast.

Sirje Piirsoo (Stora Enso Metsa kommunikatsioonispetsialist – toim) artikkel “Miks just erametsaomanik?” (EPL 1.12) pani mind imestama. Ta vist ei tea, et Eestis peaaegu polegi enam raieküpseid erametsi. Endistest talumetsadest on järel ainult riismed.

Kui nägin, mis metsas toimub, lasin metsamajanduskavaga oma metsatükid teha hoiumetsadeks. Looduses on nad tähistatud vastavate siltide ja metallist piiripostidega. Tahan, et järeltulijatele jääks ka metsa ja metsaelanikel (metsloomad ja linnud) oleks varju.

Metsaärikad lollitavad inimesi, öeldes, et meil on metsa praegu poole rohkem, kui sada aastat tagasi. Ärikad arvestavad metsa hulka ka lagedaks raiutud alad. Nad ei tea, et harvester’id tegid oma tööd kiiremini, kui osati arvata.

Eestis pole mingeid loodusvarasid palju, kuna riigi territoorium on väike. Oleme kohustatud oma maad ja metsa hoidma, mitte lagastama.

Elgi-Maret Smagar,

erametsaomanik