Kersti Kaljulaid oli vastustes läbivalt optimistlik. Kui intervjueerija Priit Kuusk küsis temal konkreetselt ja murega, mis Euroopa Liidust saab, siis vastuseks kuulsime põhjalikku analüüsi tänase Euroopa probleeme tekitanud hariduslikust lõhest. Aga mingisugust visiooni, et kas ja kuidas Euroopa Liit võiks lahendada aina kuhjuvad ning nüüdseks kohati juba eskaleeruvad probleemid, me ei saanud. Ka intervjuu lõpus visandas president 20 aasta perspektiivis kaks võimalikku arengut – me kas saame kliimamuutustega hakkama või mitte. Aga nii ühel kui teisel arengu puhul on kõige tähtsam inimeseks olemise õpetamine ja õppimine, rõhutas president.

Kuna oma eelmistes aastalõpuintervjuudes Joonas Hellermaale ja Anu Välbale oli president Kaljulaid saanud segamatult oma ettevalmistatud kõnevoorud ära pidada, siis tänavu teda veidi häiris Priit Kuuse stiil vastajat katkestada täpsustvate lisaküsimusega. Minu meelest võinuks intervjueerija seda teha isegi teha mõnevõrra rohkem, et läbi murda kätteõpitud jutupunktidest ning saada presidendilt kätte mõni improvisatsiooniline mõttekäik.

Kokkuvõttes kinnitas president Kaljulaid oma aastalõpuintervjuus seda kuvandit, mis temast peagi poole peale jõudev presidentuur on kujundanud. Eestil on töökas, asjalik ja nutikas president, kes tahab teha rohkem tegusid kui kõlavaid sõnu.