Me ei saa jätta seda teemat käsitlemata ka valimiskampaanias, kui küsime rahvalt mandaati ja volitust oma tegevusele. Meie ei ole nagu Reformierakond või sotsiaaldemokraadid, kes 2011. aasta valimiskampaanias ei rääkinud sõnagi kooseluseaduse läbisurumisest või lapsendamisõiguse võimaldamisest homodele, kuid hakkasid seda väga tugevalt läbi suruma 2014. aastal, kui neil selleks tegelikult mandaati ja toetust ei olnud. See oli 2015. aasta valimiste reaktsioon, kui sotsiaaldemokraadid kaotasid kohti ja meie tulime uue jõuna areenile.

Me oleme korduvalt öelnud ja jätkame jõuliselt seda joont, et kooseluseadus kui Eestile täiesti mittevajalik ja ühiskonda lõhestav ja Eesti rahvalt toetust mitteomav seadusakt tuleb tühistada. Selle näol on tegemist sisuliselt samasooliste abieluga, mis ei ole vastuvõetav ei mulle, meie erakonnale ega enamusele Eesti ühiskonnast.

Samasoolistel oli ammu enne neid vaidlusi võimalik kõiki juriidilisi toiminguid notariaalselt teha, et oma igapäeva toiminguid ajada, seega ei kao neil kooseluseaduse tühistamisega võrreldes eelneva ajaga suurt midagi ka ära.