Poliitiliselt mõistetav — kui Ansip teeks Tartus Reformierakonna kõrvale valimisliidu Liit Ansipi toetuseks, siis Keskerakonna kohalik liider Aadu Must nimetaks sellist algatust lausa geniaalseks.

Tuleb adekvaatselt mõista ka SDE linnapeakandidaadi Rainer Vakra poliitilist hüüatust märgistada Savisaare Hundisilmal tehtud kodust videopostitust Keskerakonna nõrkuseks. Rainer ei saanud enam oma praeguse koduerakonna aseesimeheks valitud ning ta tajub, et ta mängitakse Ossinovski-Anvelti poolt mänguväljaku keskelt järjest kaugemale. Vakrat on tabamas Valdo Randpere saatus. Tal lastakse Tallinnas teadlikult põruda. Vakrast ja Randperest on saamas poliitilised kaksikud.

See, et Savisaare praegused nõuandjad talle valimisliidu juttu räägivad, on ka inimlikult mõistetav, sest igal kongressil on võitjad ja kaotajad. Mõned teevad järeldusi, mõned aga ei lepi tulemusega kunagi või ei leia uues olukorras perspektiivi. Inimlik.

Keskerakonna toetus on väga kõrge, seda isegi olukorras, kus grupp inimesi Keskerakonna sees on pidevalt ning vaheldumisi tõmmanud salaja ja avalikult pidurit. Ka see on õppetund, millest peab tänane Keskerakonna juhatus tegema selged järeldused ning leidma lahendused, sest valija ootab seda.