Mis puudutab kontserdimaja, siis see unistus täitub oluliselt kiiremini kui ootus, et kõik Kristiine linnaosa teed korraga korda saaksime. Suur eeltöö on ära tehtud: põhiprojekt on peaaegu valmis ja peagi loodetakse saada ehitusluba. Ettevalmistusi ehitustöödeks on plaanis alustada juba selle aasta lõpus. Seni oleme olnud sunnitud tegema linnaosa suuremad üritused Kristiine piiridest väljas (näiteks korraldame Kristiine jõulukontserti Kesklinna territooriumil Kaarli kirikus).

Kontserdimajale sobivat asukohta otsides tundus kõige mõistlikum teha kontserdisaal huvikeskuse KULLO juurdeehitusena. Eesti vanimas ja suurimas huvikoolis õpib ligi 50 eri ringis üle 2200 õpilase. KULLO tegutseb praeguses kohas küll juba 40 aastat, kuid algselt kavandatud kontserdisaal jäi erinevatel põhjustel omal ajal välja ehitamata.

Esialgses, 1973. aastal tehtud projektis on kontserdisaal projekteerutud huvikooli range jätkuna. Värskelt valminud projekt näeb ette pigem vabavormilise paviljonilaadse pargihoone ehitamist.
Esialgses, 1973. aastal tehtud projektis on kontserdisaal projekteerutud huvikooli range jätkuna. Värskelt valminud projekt näeb ette pigem vabavormilise paviljonilaadse pargihoone ehitamist. Asub see ju Löwenruh´pargi piirimail ja sobitub paremini sealsesse keskkonda.

Kontserdisaal saab olema ühendatud olemasoleva majaga läbi kahe korruse. Kahe hoone seotus mõlemal korrusel tagab parema ühenduse ja ristkasutuse hoonete ruumide vahel ning loob soodsad tingimused ka erivajadustega inimestele. Nii huvikoolil kui kontserdisaalil on tulevikus ühine sissepääs. Fuajee kõrgub läbi kahe korruse. Koos uue hoone ehitusega jätkub ka KULLO korrastamine. Olemasolev on aja jooksul lihtsalt nii ära kulunud, et uus hoone mõjuks vana kõrval kui sea seljas sadul.

Kontserdisaalis on kohti 546 külastajale. Saali põrandal on 390 ja teise korruse rõdud 156 istekohta. Lava mahutab 70 esinejat ning neile on ette nähtud teisel korrusel ka garderoobid. Tegemist on multifunktsionaalse – nö black-box tüüpi saaliga ehk lavaplatvorm on planeeritud selliselt, et kõik saalitoolid saab vajadusel lava alla lükata.

Põhiliselt jääbki kontserdisaal huvikool KULLO kasutusse. Koori- ja , tantsustuudiod, teatritrupid, puhkpilliorkester ja teised huviringid saavad saali kasutada oma õppetöö läbiviimiseks ja esinemisteks. Teiseks suuremaks kasutajaks saab tulevikus olema Kristiine linnaosa valitsus ja meie elanikega ühised üritused. Juba traditsiooniks saanud populaarsetele üritustele tuleb kindlasti lisa. Kahtlemata meelitab uus moodne kontserdisaal veel teisigi korraldajaid. On mida oodata.