„Mäletan selgelt paari aasta tagust kultuuripealinna tiitlile kandideerimise protsessi ning sedagi, kuidas Tallinna linn positiivse otsuse lootuses Linnateatri sellesse kandideerimisprotsessi ahvatles,“ rääkis Jänes Päevaleht Online’ile.

„Minu meelest näitab tänane linnavalitsuse käitumine, et nad on Linnateatrit topelt petnud,“ lisas ta.

„Olen oma nördimust selles küsimuses avaldanud ja saan seda veelkord korrata, et Tallinna linn, püüdes saada lahendust oma probleemile, korraldades niiöelda üldrahvalik küsitluse, on argpükslik ja vastutustundetu,“ jätkas Jänes.

Jänese hinnangul ongi linnavalitsuse ülesanne teha otsuseid vastavalt võimalustele. „Rahvaküsitlus on aga demagoogiline ja vastutuse endalt ära veeretamine,“ jätkas ta.

„Olen täiesti vastu sellistele küsitlustele, seega ei ole osalenud ega ka kavatse sellistes küsitlustes edaspidi osaleda,“ ütles Jänes.

„Kultuuriobjektide vastandamise küsitlus on rahvast eksitav. See on ebaõiglane nii linnateatri kui kultuurikatla seisukohast,“ lisas ta.

Tallinna linnavalitsus korraldas internetis küsitluse, milles taheti teada rahva arvamust selle kohta, kumma kultuurirajatise, kas Linnateatri uue hoone või Kultuurikatla peaks esimesena valmis ehitama.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et linnal pole olenemata hääletustulemustest piisavalt resurssi, et finantseerida Linnateatri hoone ehitust. Seevastu Kultuurikatla saaks olemasolevate summadega valmis.

Jäppinen: Päevalehe artikkel on eksitav

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen selgitas, et täna Eesti Päevalehes ilmunud artikkel „Linna raha saab Kultuurikatel“ on ilmselgelt eksitav ja ennatlik.

„Tänase seisuga ei ole linn otsustanud, kumma kultuuriobjekti valmimisse ning millisel määral tuleva aasta linnaeelarvest panustatakse ja nagu oleme varem öelnud, selgub see peale internetihääletuse lõppu ja nende tulemuste selgumist,“ nentis Jäppinen pressiteenistuse vahendusel.

„Seega ei saa mingil juhul must-valgelt väita, nagu teeb seda juhtiv päevaleht täna, et linna raha saab Kultuurikatel,“ jätkast ta.