Riik pole õppinud oma vara paremini valitsema kui Arsenali kinnistu müügi või Estonian Airi allakäigu ajal.

Kui sellest loost keegi võitis, siis Arsenal Center, mille puhul ei saa välistada, et väikeomanik Rosimannus on tegelikult suurem omanik, sest mõned ärikeskuse omanikeringi kuuluvad advokaadid salgavad, kelle osalust nad hoiavad.

Olgu Reformierakonna niiditõmbaja Rosimannusega kuidas on, veelgi suurem häda on, et halvasti läbimõeldud otsuseid on riigi varaga ja riigiettevõtetes tehtud rohkem ja palju suuremaidki: Estonian Air, Eesti Energia Utah’ projekt jne. Ning homme kavatseb peaminister Jüri Ratas anda allkirja Rail Balticu lepingule, mis avab tee eriti suureks halvasti põhjendatud investeeringuks ja potentsiaalselt korruptiivseteks raudtee-ehitustehinguteks.

Vajadusest riigi vara paremini valitseda on viimasel paaril aastal küll päris palju juttu olnud, kuid pole märgata tegelikku paranemist võrreldes Arsenali kinnistu müügi või Estonian Airi allakäigu ajaga. Vältimaks uut raha tuulde pildumise projekti, soovitab ettevõtja Indrek Neivelt tänases Eesti Päevalehes kaasata Rail Balticusse erakapitali. See on hea mõte.