Aga tundub, et mõned märksa silmanähtavamad riskiallikad on Sõõrumaal pendeldamata jäänud. Ta nimetas äsja Eesti olümpiakomitee turunduskomisjoni ja kommunikatsioonikomisjoni koosseisu reklaamiärimees Paavo Pettai, kelle kaasamine võib EOK-le tekitada rohkem maineprobleeme, kui võiks neid lahendada. Pettai kaotas ju juunis kohtus maksu- ja tolliametile kahes astmes ning otsus jõustus. Seetõttu tuleb tal maksuametile maksta üle 200 000 euro. Tal pole just parim minevik EOK jaoks, mis toimetab suurel määral riigi raha eest.

Sellega probleemid ei piirdu. Nimelt on Paavo Pettai kahtlustatav võltsimises ja keelatud annetustele kaasaaitamises. Hiljutisel kergejõustiku EM-il kandsid sportlased numbril loosungit „I am clean” (ma olen puhas). Pettai paistab olevat kõike muud.

EM-il kandsid sportlased loosungit „I am clean”. Paavo Pettai paistab olevat kõike muud kui puhas.

Pettai saab Savisaare altkäemaksuprotsessis veel pikalt aega ja raha kulutada, kuid väidetavasti on seal ütlusi andnud ka Sõõrumaa. Mäletatavasti keeldus Sõõrumaa EOK presidendidebatis Savisaare protsessis ütluste andmist üldse kommenteerimast. Äratab huvi, et Sõõrumaa silmis oli ka Neinar Seli korruptsioonivastase seaduse alusel kohtus süüdimõistmine „väljaimetud asi”. Kuidas peaks selline „enese õigussüsteemist lahtirakendamine” olümpiaharta põhimõtetega kokku sobima? EOK juhtkond võiks selle üle pikemalt mõelda.

Meie toimetus aga avaldab lootust, et kavandatav Eesti spordi maja ei kujune Sõõrumaaga seotud firmadele sama tulusaks kui Tallinna koolide haldamise lepingud, mille kasumlikkus on tippklassist. Meie kõigi raha eest. Lubame selles küsimuses kõik põhjalikult läbi pendeldada – ajakirjanduslike meetoditega, mõistagi.