Ida-Virumaa programmi lisameetmetest ei tohi saada Ida-Virumaa nn katuseraha programm, kus raha jagatakse käsi-peseb-kätt-põhimõttel.

Niisiis pole programm üksnes praeguse valitsuse sünnitis ja osa suuri investeeringuid ei puuduta eriti idavirulaste igapäevaelu. Kui täituks regionaalminister Jaak Aabi soov ja järgmise aasta eelarvest eraldataks Ida-Virumaale investeerimiseks u 10 miljonit lisaeurot, saaks juba rääkida ka Jüri Ratase valitsuse enda korralikust panusest.

Idee kõik Ida-Virumaa investeeringud ühte pakendada on valitsusel iseenesest hea, kui ta seda väga propagandistlikult kasutama ei hakka. Teiste piirkondade kohta võiks teha sama arvestuse, et oleks selgem pilt, kes kui palju saab. Riigi investeeringuid tehakse ju paljudest allikatest: kaks miljonit ühest ministeeriumist, kolm teisest, miljon ühest programmist, seitse teisest... Niimoodi ei teki tervikpilti.

Ühest küljest on lisamiljonite Ida-Virumaale suunamine hea, aga teisest küljest on see ka küsitav, eriti Keskerakonna valitsuse ajal. Ida-Virumaa linnad on ju Keskerakonna võimu all ning Narvat ja Kohtla-Järvet pole valitsetud puhtamalt kui Tallinna, pigem vastupidi: linnavõim teeb kõik, et opositsioon täiesti maha suruda ja nullida. Sellises olukorras peitub oht, et Ida-Virumaa programmi lisameetmetest saab hoopis Ida-Virumaa nn katuseraha programm, kus raha jagatakse rohkem käsi-peseb-kätt-põhimõttel kui piirkonna arendamise vajaduste järgi.