Sotsiaaldemokraatide juht Ossinovski on hakanud valimisteks valmistuma, võttes ette osa ärimeeste arsenali kuuluva operatsiooni, kus vana ja võlgadega firma lastakse pankrotti ning asemele tehakse uus, mis ajab sama äri edasi. Ossinovski-2017, kes tegi endast valitsuse alkoholipoliitika käilakuju, ei pooldanud alkoholiaktsiiside langetamist ja propageeris suhkrumaksu, lasti pankrotti. Ossinovski-2019 räägib ülejäägiga eelarve koostamise vajadusest, ei ole alkoholiaktsiiside korrigeerimise vastu ja peab maksurahu uute maksude kehtestamisest tähtsamaks.

Mõni rumalus võib nüüd tegemata jääda, aga teisalt ei kõlba kuhugi see, kui valitsuse teovõime kaob juba aasta enne valimisi.

IRL-i juht Seeder, kes on kogu aeg õiendanud tagalas, mitte rindejoonel (valitsuses), ajab ei tea mis asja. Tasuta maakonnatranspordi vastu olles paneb ta jalga taha IRL-i koalitsioonipartnerile ja teise pensionisamba lammutamist propageerides esimeses järjekorras oma erakonnakaaslastele. Praegu päevakorras olev pensionireform sündis ju sotsiaalkaitseminister Kaia Iva valitsusalas ja rahandusminister Toomas Tõniste arvab, et reform juba on kompromiss eriarvamuste vahel ja seda pole põhjust enam pidurdada.

Ühest küljest võib olla hea, et valitsuse teovõimetuks muutumise tõttu jäävad mõned rumalused tegemata. Teisalt ei kõlba kuhugi ka see, kui valitsuse töövõime peaaegu aastaks märgatavalt kehveneb. Ossinovski ja Seederiga võrreldes paistab ümmarguste vastuste meister Ratas nüüd juba peaaegu riigimeheliku poliitikuna.

Helir-Valdor Seeder, kui teine sammas on teie arvates tõesti Eesti rahvale äärmiselt kahjulik, oleks tulnud ammu Kaia Iva asemel valitsusse tulla ja seal oma seisukoha arvestamist nõuda. Jevgeni Ossinovski, kui eelarveülejääk ja maksurahu said teile tõesti üleöö armsaks, oleks nendegi eest õigem valitsuses võidelda.