Ent ränderaamistiku küsimus oli siiski sedavõrd emotsionaalne, et kriisi lahenduse („lahenduse”?) tõttu võib Ratase populaarsuse haripunkt jäädagi möödunud sügisesse. Oktoobris – enne ränderaamistiku kriisi – tehtud küsitluses pidas Ratast kui peaministrit usaldusväärseks 64% Eesti üle 15-aastaseid alalisi elanikke. Viimati küündis sellise tulemuseni Andrus Ansip oma kõrgajal. Taavi Rõivase kui peaministri usaldusväärsus oli enamiku tema ametiajast hoopis alla 50%.

Loodame, et uuel aastal saab Ratas endale ka praegusest parema valitsuse, sest ainuüksi arnold-rüütelliku muheduse najal riiki kaua edasi ei vii.
Seejuures peab rahvas Ratast usaldusväärsemaks kui tema valitsust. Praeguse valitsuse usaldusväärsus on korra käinud ka allpool 50% piiri – märtsis, kui teravalt ja uudsena tuli päevakorda aktsiisiraha Lätti kadumine. Ent Ratas pälvis isegi sel ajal rohkemate elanike usalduse, kui Rõivas eales suutis. Rõivase ajal pidas rahvas valitsust usaldusväärsemaks kui peaministrit, näitasid küsitlused.

Aktsiisijamast taastus nii Ratase kui ka valitsuse usaldusväärsus poole aastaga. Kui ränderaamistiku kriisiga, mis nende idüllilist oktoobriseisu eeldatavasti rikkus, läheb samuti, on Ratasele tee järgmiseks ametiajaks valla. Loodame, et ta saab siis endale ka praegusest parema valitsuse, sest ainuüksi arnold-rüütelliku muheduse najal riiki kaua edasi ei vii.