Kui Kallas ei lõpeta kahe heinakuhja vahel traageldamist, siis ei jää tal enam aega praegust toetust tegelikeks häälteks konverteerida.

Valimisteni on muidugi veel tükk aega. Valimisplatvorme alles koostatakse, kandidaatide asetuse üle alles vaieldakse. Kuid arvestades seda, et Kallas on Eesti poliitikas väga kõvaks valuutaks muutunud uudsuse võlu suuresti juba ära kulutanud, võiks ta Ratasega seisu võrdsustumise pärast muret tunda. Meie tellitud küsitlus näitab, et pelgalt selle eest, et Kallas on Reformierakonna eesotsas uus nägu, valijad talle plusspunkte enam ei anna.

Vaevalt aitab Kallasel pooldajaid hoida ja juurde võita ka see, kui ta juulis europarlamendi plenaaristungil osaleb. Eestimaistel suveüritustel tuuritamise ning valijatele enda ja Reformierakonna plaanidest rääkimisega võidaks ta kindlasti palju rohkem südameid. Brüsselist päriselt naasmisega ja Eesti elanikele korda minevatele teemadele keskendumisega viivitades annab Kallas ise käest väga hea stardipositsiooni, sest konkurent Ratas on valijate ustele koputamise ja käesurumise meister. Innovatsiooni, tehnoloogia ning teadus- ja arendustegevuse rahastamise teemad, millele Kaja Kallas europarlamendis pühendus, võivad küll olla olulised, aga riigikogu valimiste võitmiseks tuleb positiivselt pildil olla ka Põlva ja Valga sünnitushaigla, tselluloositehase ja muudes küsimuses.

Kui Kallas ei lõpeta kahe heinakuhja vahel traageldamist, siis ei jää tal enam aega omaenda ja Reformierakonna praegust toetust tegelikeks häälteks konverteerida.