Esmaspäeval võttis Eesti Päevaleht selle vana tüli veel kord üles, kui avalikuks sai toonase sporditoimetuse esildis ringhäälingunõukogule. Esildises süüdistati Allikmaad poliitilises kallutatuses: ta olevat nõudnud reformierakondlastega seotud alade näitamist ja keskerakondlaste vältimist. ERR-i nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles nüüd neid süüdistusi kommenteerides Eesti Päevalehele, et kõik ERR-i vastutavatel kohtadel olevad isikud on aru saanud, et igasugune poliitiline sekkumine peab olema rahvusringhäälingus välistatud.

Poliitikast paks valimiseelne aeg annab võimaluse hinnata, kuivõrd kallutamatu ERR nüüd siis on. Tõtt-öelda on signaalid segased. Sotsiaaldemokraat Indrek Saarele anti just praegu võimalus pärast mitmeaastast pausi seriaalis „Õnne 13” uuesti välja ilmuda. Tiina Kangro heidab ERR-ile ette, et selle korrespondent vältis vabaühenduste liidu auhinnatseremoonial intervjuusid puuetega inimestega, kes kandideerivad valimistel.

Valimiseelne aeg annab võimaluse hinnata, kuivõrd kallutamatu ERR on.

Kõige huvitavam lugu on aga valimistel mittekandideeriva reformierakondlase Rein Langiga, keda Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler soovis kaassaatejuhiks Raadio 2 saatesse „Olukorrast riigis”. Koosolekust, kus asja arutati, on asjaosalistel erinevad mälestused. Tankler ja Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare said aru, et Langi kaasamine kiideti heaks, Allikmaa ja ERR-i juhatuse liige Ainar Ruussaar väidavad, et ei kiidetud.

ERR-i juhtimisest

Allikmaa kui juhi tugevuse seab segadus Langi küsimuses küll jälle kahtluse alla.

Seega ei saa Allikmaale vähemalt praegu justkui ette heita soovi ERR-i kajastusi Reformierakonna kasuks kallutada. Pigem püüab ERR olla poliitikute kajastusega enne valimisi ülipüüdlikult kallutamatu, kuid „Õnne 13” puhul kaotati lihtsalt valvsus. Aga Allikmaa kui juhi tugevuse seab segadus Langi saatejuhiks lubamise või mittelubamise ümber küll jälle kahtluse alla.