Tamme kui näitleja kõige laiemalt tuntud tegelaskujud – Allan telesarjas „Õnne 13” ja baarimees Illar „ENSV-s” – sarnanevad tervisekäitumiselt paljude Eesti meestega. See tähendab: nad võiksid tervislikumalt süüa-juua ja ennast rohkem liigutada. Ega ka Tamm ise polnud selle poolest alles eelmise aasta alguses, kui ta nõustus hakkama „Ironman 70.3 Otepää” hea eeskuju persooniks, sugugi ideaalne: ülekaaluline, sportlikult passiivne, liiga suure töökoormusega…

Praegu, poolteist aastat hiljem, on hiljuti 53-aastaseks saanud Tamm 20 kilo kergem ja suutis läbi teha ülima vastupidavuse ja visaduse etaloniks peetava võistluse. Vähe sellest, et ta tegi selle läbi – kes vaatas võistluse ülekannet ja kangelase pärastisi intervjuusid, võis näha, et suurema osa ajast nautis Raivo ettevõtmist täiega ja tundis sihile jõudmisest nakatavat rõõmu. Ilmselt tasuks neil, kes linnaliiklust segavatele rahvasportlastele viltu vaatavad, vähehaaval treenima hakata, et tervisespordi võlu omal nahal tundma õppida.

Eeskujudel, kellega saab ennast samastada, on suur jõud. Neist sünnib palju selgemat kasu kui haigekassa tervisekassaks ümbernimetamisest.

Iga Eesti elaniku eesmärk ei pea loomulikult olema teha läbi täispikk triatlon: 3,8 kilomeetrit ujumist, 180 km jalgrattasõitu, 42 km jooksu. Oma tervisele head tegemiseks piisab palju väiksematest sportlikest eesmärkidest. Kuid ka suurtel eesmärkidel ja üritustel, nagu laupäevane Ironman või septembris pealinna tänavatel peetav Tallinna maraton, on tervise edendamises oluline koht. Eesmärkide nagu „Jooksen Tallinnas” (ükskõik kas distants on 10, 21 või 42 km) seadmine aitab vastsetel spordiharrastajatel fookust hoida – trennile ei lööda käega, enne kui see hakkab mõju avaldama ja saab harjumuseks.