Linnajuhte volikogus grillides on võimalik saavutada rohkem kui linnavalitsuses väikevennaks olles. Koalitsioonipartner ei saaks suurt sisulist sõnaõigust, vaid jääks täitma pigem „puudli” rolli, nagu oli 2009.–2010. aastal.

Idee järgi peaks Keskerakonna koalitsioonipartner saama võimaluse Tallinna juhtimises kaasa rääkida. 2009.–2010. aastal, kui sotsid seda proovisid, oli Keskerakonnal linnavolikogus 44 häält, kindlam enamus kui praegu. Sotsid said siis ühe abilinnapea ja ühe linnaosavanema koha. Vaevalt on Keskerakond nüüdki koalitsiooni moodustamise nimel palju rohkemaks valmis. Nii et suurt sisulist sõnaõigust partner ei saaks, vaid jääks täitma pigem „puudli” rolli nagu 2009.–2010. aastalgi. Küsitava väärtusega otsuste korral oleks aga Keskerakonnal ikka hea öelda, et me ei teinud seda üksi, vaid partneriga.

Opositsiooni jäädes ei pääseks vähemuserakonnad küll üldse linna tegevjuhtimise juurde, aga õnneks on nüüd ka volikogu kaudu võimalik linnajuhtimist mõjutada. Kuna aastaid kestnud kindel absoluutne enamus on lubanud linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonil end lõdvaks lasta, võib see võimalus olla suurem, kui oodatagi osatakse. Otsuste läbisurumine nõuab Keskerakonna fraktsioonilt uues volikogus varasemast paremat töödistsipliini ja üksmeelt. Kui opositsioon tahab ja suudab ühiselt tegutseda, muutub Keskerakonnale tähtsaks iga saadiku hääl. Linnajuhte volikogus grillides on võimalik saavutada rohkem kui linnavalitsuses väikevennaks olles.