Selleks et asi muutuks Reformierakonna kui sellise jaoks tõesti ohtlikuks, oleks esiteks vaja tõendada, et Meikari ütlused, mille järgi ta on annetanud erakonna kassasse raha, mille talle andis ümbrikus Kalev Lillo ja mille päritolu ta ei tea, vastavad tõele. Ainuüksi Meikari ajaleheartiklist ega ütlustest tõendusmaterjaliks tõenäoliselt ei piisa.

Kui uurijad peaksid tuvastama, et tegu, mida Meikar kirjeldas, tõepoolest aset leidis, tekib järgmine küsimus: kust oli raha pärit? Kui peaks selguma, et raha oli seaduslikku päritolu ning see sattus Meikari kätte mõnelt ärimehelt, kes lihtsalt soovis anonüümselt toetada erakonna maailmavaadet (et näiteks mitte vihastada teisi sõpru poliitikute seas), ei pruugi seegi endaga kaasa tuua Reformierakonna jaoks traagilisi tagajärgi. Kui tõendatakse, et Meikar annetas enda nimel kaasparteilaste mahitusel võõrast, kuid seaduslikku päritolu raha, võib see halvimal juhul erakonna jaoks kaasa tuua kriminaalkaristusena rahatrahvi. Kõige halvem stsenaarium Reformierakonna jaoks oleks aga see, kui uurimisel tuvastataks, et raha oli ebaseaduslikku päritolu – näiteks saadud altkäemaksuna. Sel juhul võidakse juhtunu kvalifitseerida rahapesuks. Karistusseadustiku rahapesu paragrahv on aga hirmutav – kui rahapesuga on tegelenud juriidiline isik ja seda korduvalt või suures ulatuses, võib maksimumkaristuseks olla sundlõpetamine.

Kui nn Silvergate’il aga ka kellegi süü tõendamist ei leia, võib loota, et sellel on poliitmaastikku tervendav mõju: edaspidi teavad ehk kõik parteid, kui palju on kaalul, kui kaalul on kahtlane raha.