Poliitiliselt motiveeritud rünnaku kilp muutub nõrgemaks, kui sellele läheneda mõistust, mitte emotsioone järgides. Kahtlustuse esitamine on loogiliselt põhjendatud ka siis, kui kõrvale jätta Savisaare vandenõuteoreetilised oletused tema poliitikasse naasmisest, Tallinna Sadama skandaali summutamisest ja Keskerakonna kongressi lähenemisest. Savisaare ja Keskerakonna kohta on umbmääraseid korruptsioonisahinaid ringelnud juba aastaid. Paljude inimeste jaoks pole üllatav see, et Savisaart kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, vaid see, et ta on maha jätnud nii palju jälgi, et kapo näeb šansse kahtlustusi kohtus tõendada. Ja miks mitte alustada aktsiooni nüüd, kui sai selgeks, et Savisaar on jälle töövõimeline ja võimeline ka menetluses osalema?

Külaklatši tasemele jääb ka Savisaare jutt, et kapo uurimise taga on IRL, kes püüab nii oma võimalusi parandada.
Ka Tallinna Sadama skandaali summutamiseks pole tingimata Savisaare skandaali vaja. Seda rolli täidab praegu edukalt pagulasprobleem. Sama hästi võiks rääkida, et valitsusel on Tallinna Sadama ja Savisaare skandaale vaja pagulaste vastuvõtmise teema summutamiseks. Külaklatši tasemele jääb ka Savisaare jutt, et kapo uurimise taga on IRL, kes püüab nii oma võimalusi parandada. Sama joont jätkates võiks ju spekuleerida, milline partei mõjutas prokurör Laura Vaiku saatma kohtule ja Savisaare advokaatidele dokumenti, mis teeb Savisaarele süüdistuse esitamise raskemaks.

Keskerakondlane Oudekki Loone üritab tänases lehes Eesti prokuratuuri, kaitsepolitseiameti ja kohtusüsteemi sõltumatust intellektuaalsemal viisil kahtluse alla seada. Tema sõnul ei kõlba vabasse ühiskonda see, et salateenistus (s.t kapo) tegeleb muu kui vastuluure ja riigisaladuste kaitsega. Praeguses kontekstis kõlab see jutt paraku kui kurtmine selle üle, et poliitilist korruptsiooni uurivat asutust saadab edu.