Kaljulaidi idee on iseenesest hea ja katsetamist väärt. Loodame, et tema „dessant” ei jää ühekordseks projektiks, vaid sellest sünnib ka mingi kestvam kasu.

Võib öelda, et Kaljulaidil on lausa kohus mitte piirduda nüüdse Narva-aktsiooniga, vaid edaspidigi seda rida edasi ajada. On ta ju oma ametiajal palju rääkinud töö iseloomu nihkumisest: asukoht olevat muutunud üsna tähtsusetuks, sest töö ei eelda inimestelt enam füüsilist kohapeal olemist. President, kes nõnda räägib, võiks oma sõnadele kaalu anda rohkemaga kui tänavuse kolme-nelja nädalaga Narvas.

Narva minemise peamine ajend on presidendil küll muu – näidata Eesti kogukonna ja ühiskonna kohalolekut Narvas ja selle linna väärtustamist. Seegi on vajalik. Selles aspektis saadab presidendi ettevõtmist edu siis, kui tema ja ta kaaskond suudavad hoiduda ülalt alla vaatavast misjonärlikust suhtumisest ja veenda narvalasi, et riigi praegune huvipuhang pole pelgalt loosunglik ja kiiresti mööduv. Teisalt aga tasub narvakatel hoiduda illusioonidest ja teadvustada, et president saab olla eelkõige innustaja ja mõne üksikküsimuse lahendamise käivitaja. Kohaliku elu edendamises on suurem roll kohalike inimeste endi initsiatiivil.