Toom aga näitas end mõjuka, samal ajal ka reeturliku poliitikuna. Alles see oli, kui ta ütles, et Ratas eksis, kui luges „kolme õe” sõnumist välja, et nimekirja ei tule. Raske uskuda, et Toom mõistis eraldi nimekirja ohtusid ja nõrka perspektiivi alles 7. juuni hommikul, pärast „ööd targa inimese ehk iseenda seltsis”. Toom on kritiseerinud küll teiste lahku lüüa kavatsenud inimeste motivatsiooni, aga tema enda omast jääb ka halb mulje. Luurele on sellise inimesega riskantne minna.

Erakonna esimees Jüri Ratas paistab võitjana, sest erakond ei lõhenenud. Aga mis hinnaga see võit tuli?

Erakonna esimees Jüri Ratas on pealispinnal võitja, sest erakond ei lõhenenud. Aga mis hinnaga see võit tuli? Kommenteerides läbirääkimisi Toomiga, demonstreeris Ratas keerutamise kõrgtaset: „Kindlasti sündis läbirääkimistest palju kasu Keskerakonnale ning Tallinna ja Eesti valijatele.” Ratas märkis Toomilt tulnud lisadena valimisprogrammi kooliranitsate kergendamise, perede nõustamiskeskuste ja korteriühistute toetamist. Aga vaevalt, et need kaalukeeleks said, kui arutusel olid ka halli passi omanikele kodakondsuse andmine, NATO Eestis ja muud palju põhimõttelisemad teemad. Seni, kuni Ratas ja Simson on Toomi ja teiste venemeelsete poliitikute pantvangid, ei saa eestimeelsed valijad neid täielikult usaldada.

Keskerakonna siseselt pretendeerib võitja tiitlile praegu Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes juhtis läbirääkimisi lahku lüüa ähvardajatega. Kas aga tõuseb tema kaal ka Eesti poliitikas tervikuna? Keskerakonnale Tallinnas ainuvõimu säilitamise kindlust „kolme õe” episood ja Toomi jäämine erakonda ei suurendanud.