Valimisaktiivsus näitab, et inimesed on oma kodukandi elu suunamisest huvitatud. Poliitikud, hinnake seda vääriliselt ja ärge tehke tühje sõnu. Võitjad ei ole veel otsustatud.

Kõige tõenäolisem valimistulemus ongi Tallinnas selline, et Keskerakonna võimult lükkamiseks peaksid kõik teised volikokku pääsevad jõud seljad kokku panema. Toompeal peaksid IRL ja SDE sel juhul olema Keskerakonnaga sõbrad, aga Tallinnas vastased. Väikestes omavalitsustes, millesse erakondade ladvik eriti ei puutu, on sellist asja ette tulnud. Aga korraldada säärane kahestumine Tallinnas oleks pehmelt öeldes huvitav ülesanne. Sotsid on juba teatanud, et nemad selles ei osale. Peale kahestumise vajaduse seaks see ju rumalasse valgusse ka suure töö, mis nad on viimasel ajal teinud EKRE-ga vastandumiseks.

Seega võib öelda, et Reinsalu tulistas paukpadruneid ja püüdis jagada laskmata karu nahka. Tegelikult on kõik veel lahtine. See, kas mõned vaenlased hakkavad pärast valimisi ootamatult sõpradeks, selgub alles siis, kui kõik hääled on kokku loetud.

Kuigi munitsipaalpoliitilise sisukusega seekordne kampaania silma ei paista, on valijad vägagi aktiivsed. Eile õhtuks oli Eestis hääletanud juba 113 140 valijat, ligi 40 000 rohkem kui eelmistel valimistel. See näitab, et inimesed on oma kodukandi elu suunamisest huvitatud. Poliitikud, hinnake seda vääriliselt ja ärge tehke tühje sõnu. Võitjad ei ole veel otsustatud.