Nad otsustasid avalikkusele veelgi ilmekamalt trääsa näidata, selle asemel et juhtide puudulikku suhtlusoskust parandada.

Tule taevas appi! Teie raudtee-ehitusel on vilets maine, vähemalt Eestis, aga selle asemel et meediale kriitikute väiteid ümber lükkavat juttu rääkida, saadate te ajakirjanikud tühjalt minema, pugedes formaalsete õigustuste taha. See ainult süvendab kahtlust, et Rail Balticu tasuvusanalüüs on õhku täis, nagu Avalikult Rail Balticust väidab. Ka tasuvusanalüüsi koostanud EY pelglikkus vihjab, et nad on teinud haltuurat – miks muidu ei julgeta analüüsi avalikult kaitsta ega kriitikutega diskuteerida?

Teist musta lammast Riigi Kinnisvara, täpsemalt selle juhti Tanel Tiitsi iseloomustab samuti vääramatu usk, et vigu ei tee mitte tema, vaid meedia ja avalikkus. Kurikuulsa koosoleku salvestise, mis kukutas eelmise juhi Urmas Somelari, Eesti Päevalehele edastanud inimene muidugi ka. Selle inimese leidmiseks on Tiits appi palganud advokaadibüroo, kelle teenus läheb maksma hulga eurosid.

Tiits näib uskuvat, et ettevõte maine sai kannatada, sest avalikkus sai koosolekul olnud intsidendist teada, mitte sellepärast, et Somelar midagi valesti tegi. Nojah, mingis mõttes on seegi õige, aga nii saab mõelda ainult lühinägelik juht.