Keskerakondlaste kujutluses on Savisaar seega piisavalt terve, et Eesti suurimat linna juhtida, aga liiga haige selleks, et kriminaalmenetluses tõestada, et ta tõepoolest on puhas nagu prillikivi. Vastuoluline kujutlus, eks ole. Samal ajal on arusaadav, et praeguses olukorras katsub Keskerakond kasutada kõiki emotsionaalseid ja juriidilisi hoobasid, et mõjutada avalikku arvamust ja venitada kriminaalmenetlust. Iseasi, mida selline tõmblemine Savisaarele ja ta erakonnale laiemas plaanis annab. Peale linnapea ja parteijuhi rolli täitmise kriminaalmenetlusega võidelda oleks raske koorem isegi tervele inimesele. Vähesed peale Savisaare enda tõlgendaksid juhiülesannete nooremale põlvkonnale edasi andmist ja kriminaalmenetlusest puhtalt välja tulemisele keskendumist allaandmisena.

Loogiline, et kuriteos kahtlustatav tegevjuht tagandatakse. Tallinna Sadamat ei juhi ju enam Ain Kaljurand.
Kuna Savisaar oma tervisest ei hooli, ei pruugi päriselt tõeks saada ka see ennustus, et ametist kõrvaldatud linnapea jääb nagunii kulisside tagant linnavalitsuses niite tõmbama. Selleks et niite tõmmata, on vaja olla vormis. Ja juhuks kui Savisaar siiski peaks püüdma linnajuhtimisse sekkuda, on prokuratuuril võimalik taotleda tema vahistamist.

Savisaar on enda tagandamise teises kohtuastmes vaidlustanud. Peale selle on keskfraktsioon palunud õiguskantsleril hinnata tagandamise vastavust põhiseadusele. Terve mõistusega hinnates on küll loogiline, et kuriteos kahtlustatav tegevjuht eemaldatakse organisatsiooni eesotsast kuni tema süütuks tunnistamiseni. Tallinna Sadamat ei juhi ju enam Ain Kaljurand.

Eelnev jutt puudutas eelkõige Savisaare ja ta erakonna tragöödiat, aga see on ainult asja üks külg. Teine külg on see, et Tallinna linna juhib juba üle poole aasta ajutine kohusetäitja ja sellele olukorrale ei paista lõppu tulevat. See ei näita, et Savisaar hoolib linna arengust ja tulevikust.