Sellised koostöölepped Tšetšeeniaga on praegu kohatud. Kui vallavanem näeb Eesti-Tšetšeenia turismiäris perspektiivi, astugu tagasi ja tehku seda eraettevõtjana.

See, et Kadõrov on väga pehmelt öeldes vastuoluline tegelane, ei tähenda, et kõik u 1,4 miljonit tšetšeeni on samasugused. Ka sõnad „Tšetšeenia” ja „turism” ei ole enam teineteist välistavad mõisted – enam ei ole 1990-ndad ja 2000-ndad, kui seal käis sõda ja valitses totaalne seadusetus. Riiki alates 2000-ndate lõpust valitsev Kadõrov on Putini rahalise ja poliitilise toetusega nii iseseisvuslased kui ka islamistid jõuliste võtetega taltuma sundinud. Turismisihtkohana võib praegust Tšetšeeniat võrrelda sõjaväehunta aegse Birmaga, kus kogenud reisisellid meelsasti seiklesid, aga käis ka arutelu, kas see on eetiline, sest turism annab sealsetele võimudele rahalist ja moraalset tuge.

Kokkuvõttes: kui Otepää vallavanem Tamberg (kauaaegne Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige, aga Otepääl võimul valimisliidu Ühinenud Kogukonnad heakskiidul) näeb Eesti-Tšetšeenia turismis ärilist perspektiivi, astugu ta vallavanema kohalt tagasi ja ajagu seda äri eraettevõtjana. Igasugused vähegi riiklikul tasemel koostöölepped Tšetšeeniaga on kohatud, kuni seal on võimul Kadõrov. Ei loe seegi, et Otepää ja Tšetšeenia suhetel on ajalugu, 1992. aastal sõlmitud Otepää-Groznõi koostööleping. Siis oli teine aeg ja Tšetšeenias võimul teised inimesed.