Ausamat poliitikat ootavas valijas ei ärata sümpaatiat ka see, et sotsid on pannud kõik oma ministrid ja paljud riigikogu fraktsiooni saadikud Tallinnas ja Viimsis kandideerima, kuigi valituks osutudes nad neis volikogudes tööd tegema ei hakka.

Sotsid, kes eelmistel valimistel panustasid pigem mõistuse häälele, on oma strateegias kannapöörde teinud.

Kolmas näide sotside strateegia muutumisest on EKRE-ga tüli norimine. Reformierakond ja Keskerakond on sama võtet tükk aega teineteise valimisedu hüvanguks kasutanud. Kas Ossinovski loodab „suuremaid vendi” kopeerides luua uue võitjapaari, kes vastastikku sajatusi pildudes pealiskaudsetelt valijatelt hääli korjab? Küüniliselt võttes on Ossinovski valinud hea aja, sest Edgar Savisaare langemise tõttu on varasem särts Reformierakonna-Keskerakonna vastandusest kadunud.

Kuid Tallinna ja riigi arengule sellest vastandumisest kasu ei tõusnud. Samamoodi ei aita Tallinna, Viljandi jt probleeme lahendada sotside ja EKRE tuline ideoloogiline kähmlus. Kõige tõenäolisemalt suudab Ossinovski sellega kaasa aidata EKRE populaarsuse kasvule, tema enda erakonna menu on kaheldavam.

Sotsid, kes eelmistel valimistel panustasid pigem mõistuse häälele, on nüüd teinud kannapöörde ning võtnud kasutusele Keskerakonna ja Reformierakonna võtted. Kahju.