Seekord uskusin tõsimeeli, et Mart Ummelas ja tema kümned käsilased ja kolleegid suudavad lõpuks linnameedia kastanid veest välja tuua. Aga ei miskit. Veeprobleemid olid tõesti vähemalt laupäeval tähtsaimaks teemaks igal pool mujal kui munitsipaalses infovoos. Miljoneid pealinna propagandaveeringuid lihtsalt ei jätku selleks, et operatiivselt hädavajalikku infot esitada. Kuhu helistada, mida teha, mida mitte teha, kui kaua segadus võib kesta – see jäi linna kanalitel saladuseks. Vait olid ka linnajuhid, puhkust ja tööasju lihtsalt ei sobi meie kommunaalparteil kokku viia.

Tallinna televisioon ketras päev läbi pressiteadetest ja teistest portaalidest varastatud uudistest kokkupandud linti ning isegi ei kontrollinud neis oleva info tõsiseltvõetavust. Ainus uputusega seotud uudis oli virutatud Delfist ning naerma ajas soovitus vältida Kadaka puiestee ja Rohu tänava ristmikku. Hõlpsalt välditav, sest sellist ristmikku pole olemas. Pealinna meediatuusad võiksid seda teada. Las-kallab-stiilis lõik õhtuses TTV uudistesaates jättis aga mulje, et tegemist on pigem vahva looduse vingerpussiga, mis linnavõimu mitte ühestki otsast ei kõiguta. Tallinna veebilehe laupäevane tähtsaim uudis oli aga see, et taasiseseisvumispäeval avatakse Harjumäel purskkaev. Must huumor?

Ükskõik, mida linnameedia varem on rääkinud ja nüüd hakkab rääkima – selge on igast otsast, et Tallinna elanik ei saa elada ilma õukonnameediata ja Keskerakond ei saa elada ilma linna propagandaagentuurita.

Tallinna meediaponnistus on ilus muinasjutt ja kahjuks ainult kõige sinisilmsemad võivad arvata, et sealt saab linnakodanikule hädavajalikku infot.