Renoveeritud Kopli trammitee avati seevastu juba 31. augustil, tükk aega enne valimiskampaania kulminatsiooni (valimised toimuvad alles 15. oktoobril) ja tseremoonia oli naeruväärsete liialdusteta. Mis aga puutub trammitee valmiduse astmesse, siis selle kohta „lõpetatud” öelda ei saa.

Seekord oleks linnavalitsus saanud trammitee avamist ausa näoga valimistele lähemale lükata, sest tegemata on veel nii palju.

Rööpad on küll paigas ja trammid saavad sõita, aga vaadake rööpaid ümbritsevat ala, eriti ooteplatvorme. Sillutiskivide ja kruusa hunnikud, lõpuni ladumata sillutis, töid lõpetavad ehitusmasinad… Teateid, et keegi on trammipeatuses päriselt luid murdnud või ehitust lõpetava masina alla jäänud, õnneks eilse seisuga ei olnud, aga oht on kindlasti tavalisest suurem. Seekord oleks linnavalitsus saanud trammitee avamist ausa näoga paar nädalat valimistele lähemale lükata, sest tegemata on veel nii palju.

Ligi 12 000 eurot maksma läinud Ülemiste vanakesega avamisi me muidugi tagasi ei taha. Samuti mitte lindilõikamiste ajastamist vahetult valimiseelsesse aega. Sellest stiilist loobumise eest võib Keskerakonda isegi kiita. Aga pealinna juhid võiksid rohkem hoolitseda ka selle eest, et nende seekordne valimisloosung ei võtaks rahvasuus kuju: „Teised räägivad, meie teeme praaki!”

Gustav Adolfi gümnaasiumi Kotzebue õppehoone avamisel, mis toimus samuti kiirustades, said meie eilses juhtkirjas väljendatud kartused igatahes veidi kinnitust. Hümni mängimise ajal tuli hoone seinast lahti üks lipuhoidel ja teine hoidel oli samuti seinast lahti tuleku äärel.